Rootsy logo  
Rootsy logo
Halve Danmark på felgen (sida 2 av 3) | Föregående sida | Nästa sida

Tom Skjeklesæther:
2007-06-14 00:54
 I reinstate my case.

»Men de lika villkoren finns inte. Ett sätt att utjämna den ojämlikhet, eller orättvisa, som råder genom att vi dragit olika nit- eller vinstlotter i det genetiska lotteriet är just dopningen«-Magnus Eriksson

Magnus, du må være midt i et omfattende whisk(e)y-test prosjekt.

Den eneste logiske konsekvensen av din »«»«»«teori»«»«»« må være å gjøre dopingkjemi til den aller viktigste olympiske grenen av dem alle. Offisielt også, altså.

(De greske) gudene skal vite at dette setter de olympiske ringer i et nytt perspektiv.
Eller hva med ganske enkelt bare å bytte ut ringene med fem reagensrør i forskjellige farger?

Terje Hanstad:
2007-06-14 02:47
 Det mest skremmende er jo selvsagt at det finnes folk(dansker) som ser verdien i noe som er vunnet ved hjelp av doping.
Senest i dag har verdens raskeste mann Asafa Powell gått ut i NRK og sagt at han ønsker at dopere skal utestenges på livstid.
Med slike holdninger finnes det jo et håp om at ikke all toppidrett har utspilt sin rolle.
Selv om tour de france eller tour de dopimg er doktorenes mesterskap, så finnes det andre idretter som ikke er ødelagt av juks og fanteri.
I Norge er det jo slik at folk som blir tatt i doping mister all respekt. Det samme skjedde jo med syklisten Marco Pantani som etter å ha blitt dopingtatt fikk såpass mental juling at han etterhvert tok sitt eget liv.
Doping er ut. Så får man heller som fjeldape kose seg med hvor dårlig moralen er i Danmark.......

Bengt Eriksson:
2007-06-14 07:02
 Utestängning på livstid - från idrotten, då? Varför inte utestängd från all mänsklig samvaro på livstid? Precis vad jag skrev - idrotten är sin egen och en omänsklig värld. Där finns varken förlåtelse eller förståelse. Marco Pantani gjorde det enda rätta förstås - frågan är vad idrottsvärlden ska göra med idrottande människor som inte förstår sitt eget och idrottens bästa. Det måste allt till lite hårdare tag än de som mesen Asafa Powell föreslår.

Tom Skjeklesæther:
2007-06-14 07:51
 Bjarne Riis har bare beklaget EN sak. At han ble tvunget til å innrømme at han jukset.
Det er åpenbart at fyren mener at han ikke har gjort noe galt, og nå har han til og med halve dANMARK på sin side.
Det er bare en ting å gjøre med dette.
Blir du tatt må du få en bot som gjør at du ikke har råd til å tenke på å kjøpe deg støttehjul til sykkelen din engang etterpå.
Riis tilbød seg å levere tilbake medaljen. Hahaha...
Det det dreier seg om er Ferrarien, yachten, hytta på det danske høyfjellet, trofee wife´en etc. etc.

Magnus Eriksson:
2007-06-14 08:34
 Tom borde kanske låtit sin sak vila så länge att han orkade läsa innantill, åtminstone något lite. Apropå den genetiska argumentet skrev jag så här:

»Jag är inte säker på att det är något bra argument, men det brukar användas av dopningsliberala idrottsfilosofer och andra -filosofer. Apropå Toms idé om att tävla på lika villkor alltså; det är kanske inte fullt så enkelt.«

Och något viskytestprojekt tar jag inte del i, det voire mig helt främmande. Jag dricker visky, jag njuter av den och vet vad jag vill ha. De som vill göra njutningsmedel till pensum genom tester och liknande har ingen vän i mig.

Tom Skjeklesæther:
2007-06-14 08:51
 OK Magnus.
Oppfattet deg dit hen at du hadde sans for dette synet.

Terje Hanstad:
2007-06-14 10:14
 For noen uker siden hadde Bjarne Riis en pressekonferanse der han innrømmet bruk av doping. Han innrømmet også at dette er galt og skadet sykkelsporten.
Han eier laget CSC og har etter Bassoaffæren sist sommer innført jevnlige dopingtester i sitt lag, der en positiv test medfører straff\utestengelse.
Så kan man kanskje si at i og med at han har dopet seg selv så blir det dobbeltmoralistisk.

Han fortjener jo kreditt for at han innrømmet sine synder. Ingen tvang ham til dette, og enden på visa er jo at laget hans muligens ikke får starte i tour de doping som snart starter i London.


Problemet med toppidrett er alle pengene som blinker i det fjerne. Det får enkelte til å jukse, dessverre. I mindre idretter som er mindre lukrative rent økonomisk finnes det nok mye mindre doping.

Tom Skjeklesæther:
2007-06-14 10:46
 selvfølgelig ble han tvunget til å innrømme det.

Magnus Eriksson:
2007-06-14 11:33
 Terje, tyvärr tror jag att du är alltför optimistisk. I en lågprofilidrott som amerikansk friidrott, en icke-verksamhet med amerikanska mått mätt, är de flesta på toppen springande, hoppande eller kastande pharmacies. Och här i Sverige har man funnit dopningsfall på alla nivåer. Problemet liger väl snarare i att i vissa sporter har man en reell chans att förbättra sina prestationer genom dopning. Cykel är en, skidåkning på längden, viss friidrott (kast och spring) och alla typer av styrkeidrott. I andra sporter däremot kan dopning på sin höjd vara till glädje för att snabbt läka skador (steroider) eller för att orka med (upptjack). Prestationshöjning på kemisk väg kan knappast skapas i boll- eller racketsporter, eller i höjdhopp eller alpin skidåkning. Sedan har vi ju det här med kulturkrockar. Att en snowboardåkare fälls för dopning för att han rökt marijuana (det skedde i det första vinter-OS där grenen fanns på programmet) var höjden av hyckleri. Marijuanan är en lika integrerad del av snowboardkulturen som i reggaemusiken, och den har ingen som helst prestationsförbättra nde effekt.

Rune Häger:
2007-06-14 11:45
 Jag har inte riktigt förstått varför det diskuteras cykling och skidåkning här på rootsy. Det måste väl vara nån påtänd som startade det? Själv är jag motståndare till alla former av doping (bortsett från en god kubansk cigarr och ett glas rött vin av hyfsad kvalitet, ska prova The King med Elvis på etiketten ikväll), men jag undrar ändå om inte Magnus har fel när det gäller marijuana och snowboard. Kan det inte vara så att rökningen fick upp humöret på åkaren? Och då blev han ju onaturligt en mer positiv och fånigt fnittrande tävlande, än om han skulle ställa upp sur och likgiltig? Men vad har detta på rootsy att göra?

Magnus Eriksson:
2007-06-14 12:06
 Fråga Tom, han startade det hela, påtänd eller inte. Sedan var det möjligen mitt fel/min förtjänst att dopningsdiskussionen även kom att omfatta musikalisk dopning. Men vad har inte på Rootsy att göra? Somliga skulle nog påstå att en kröniska om Sinatra inte har det. Dock inte jag, absolut inte.

Terje Hanstad:
2007-06-14 12:08
 Marijuana er jo et forbudt stoff, uansett.

Jeg tror at prisen for å bli tatt for doping i Sverige og Norge er såpass høy at svært få tørr å bruke det. Folk som blir tatt må gå spissrotgang, og mister sympati, respekt og sponsorkroner pga dette.






Bengt Eriksson:
2007-06-14 12:25
 Jag fortsätter min envetna linje: inom sporten är en dopingmisstänkt skyldig tills motsatsen bevisats. (Och för somliga fortsätter ändå den misstänkte att vara skyldig, för det måste ju bero på att testet inte riktigt fungerade på grund av...)

I ett rättssamhälle är man oskyldig - och ska vara oskyldig - tills det kan bevisas att man är skyldig.

Rune Häger:
2007-06-14 12:31
 Musikalisk dopning är väl ok att snacka om på rootsy.
Beethoven och Sinatra också. Där det finns musik finns det musikaliska rötter.
Det var cykelåkning och snowboard och så vidare som jag syftade på. Jag har, som sagt, lite svårt att förstå hur det hamnade här. Danska cyklister = rootsy???
Men Tom har säkert en bra förklaring.

Magnus Eriksson:
2007-06-14 13:10
 Men många av oss är väl regelbundet ute och cyklar...

Lista ämnen | Föregående sida | Nästa sida
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.